Missie

‘Studio Zicht verruimt je blik’

Studio Zicht Media produceert films en audiotours voor musea en andere culturele instellingen. Met als doel om een brug te slaan naar het publiek en te verhelderen, te verdiepen en te inspireren.

Wat heb je aan een presentatie zonder impact? Als je iets bijzonders toont aan je publiek, dan is het wel zo fijn als het belang van het onderwerp echt gezien wordt en de essentie van je verhaal echt begrepen wordt. Want alleen dán breng je iets teweeg en heeft je presentatie het effect dat je wilt.

Dat positieve effect is niet vanzelfsprekend – verre van dat. Een brug slaan naar je publiek vergt op z’n minst een goed inlevingsvermogen, weten wat je wel en niet moet vertellen, en ervaring met diverse media. Studio Zicht heeft dit allemaal in huis en helpt je graag je publiek te raken.

Vakmanschap & betrokkenheid

Werkwijze

Werken met Studio Zicht is werken met mij: Annelies Uittenbogaard. Ik denk graag met je mee over de beste media voor jouw project. Gaan we met elkaar in zee, dan komt er een productieproces op gang van research, overleg, scenario schrijven, opnamen en montage.

Waar nodig nodig ik collegamakers uit om samen te werken: cameramensen, animatoren of editors – afhankelijk van de productie. Zelf doe ik de regie en eventuele interviews. Werken in compacte teams met korte lijnen vind ik prettig. Het filmen doe ik ook liefst met een kleine ploeg, op zo’n manier dat iedereen snel op z’n gemak is met de camera en op een natuurlijke manier zijn verhaal kan doen.

Vakmanschap en betrokkenheid zijn voor mij belangrijke waarden. Ik lever liever niet zomaar een gelikte video af maar streef naar maatwerk. Naar een fijne samenwerking, met aandacht voor de inhoud en voor de behoeftes van jouw doelgroep. Een goed doordacht concept is de basis van succes. Daarom denk ik graag vroegtijdig met je mee.

Meer over Annelies Uittenbogaard

Annelies

Van jongs af aan ben ik gek op musea en alles wat te maken heeft met kunst, cultuur en erfgoed. Ik hou ervan om te ontdekken, me te verdiepen en verwonderen, en om met mensen in gesprek te zijn over wat ze beweegt.

Als specialist in Cultuureducatie/ kunstgeschiedenis (drs.) startte ik mijn carrière bij de Publieke Omroep. Bij NCRV, KRO en AVRO werkte ik 10 jaar lang aan tal van mooie televisieprogramma’s – met name op het gebied van cultuur en levensbeschouwing.

In 2007 ging ik zelfstandig verder en specialiseerde me in media rond cultuur en erfgoed. Onder de naam Studio Zicht maak ik sindsdien media voor tal van musea en andere culturele organisaties. Het interview is een belangrijk speerpunt bij mij. Ik hou niet van statische praatjes, maar probeer bevlogen verhalen naar boven te halen die de kijkers weten te raken en aan het denken zetten.

Naast Studio Zicht heb ik ook een coachpraktijk voor creatieven en andere sensitieve professionals. Mijn coach- en interview-ervaring komen regelmatig samen bij media-opdrachten en presentatie-advies.

Helder, betrokken, creatief

Referenties

Opdrachtgevers zeggen de samenwerking te waarderen o.a. vanwege m’n heldere kijk op de inhoud, mijn betrokkenheid en oog voor kwaliteit. Daarnaast vinden ze het vaak prettig dat ik zowel thuis ben in de museumsector als in de wereld van film en televisie.